Joyful Friends

Mijn naam is Barbara Ras en ik woon samen met Johan en onze kinderen Romy en Mika en onze flatcoated dames Indy en Lenthe in Kortenhoef. Kortenhoef ligt in de gemeente Wijdemeren. Wij maken dagelijks heerlijke wandelingen met de honden op de hei of in het bos en natuurlijk mag een zwempartij dan niet ontbreken.

Begin februari 2012 hebben wij Indy opgehaald bij haar fokster Leonie Doeve. Wij hebben ruim anderhalf jaar op haar gewacht. Ik had de moeder van Indy ontmoet en wou heel graag een pup van haar. Vanaf dat moment is ons leven veranderd, het flatcoatvirus was toegeslagen.

Ik ben met Indy op puppycursus gegaan en toen ze ongeveer 6 maanden was, ben ik gestart met jachttraining. Indy geniet er enorm van en is een flatje met veel werkpassie. Wij zijn voor het eerst naar een show gegaan met Indy toen ze 11 maanden oud was. Met een mooi resultaat, ze werd namelijk reserve beste teef.

Op 13-04-2016 is Indy moeder geworden van 8 mooie pups, waarvan wij het enige lever kleurige teefje hebben gehouden. De lente is mijn favourite seizoen en zo kwam ik voor haar op de naam Lenthe! Lenthe is een ontzettend lief en vrolijk meisje, en samen met haar moeder Indy is het zo'n leuk stel.

Wij genieten zo van onze honden en ze horen er helemaal bij en gaan ook overal mee naar toe. Ze zijn ontzettend lief en grappig. Tijdens het wandelen is het echt lachen om ze de gekste sprongen te zien maken met een tak in hun bekkies. Ook vinden ze het heerlijk om te zwemmen, Indy duikt zelfs af en toe helemaal onder.

© Aukje Wind